JAPOŃSKIE NOŻE Tojiro Aogami Slanted Pro Nóż Yanagi-Sashimi 27cm F-966
Tojiro Aogami Slanted
Sashimi to rybne carpaccio. Wyrafinowane noże produkowane w małych seriach, dla osób specjalizujących się w przygotowywaniu potraw z ryb.
JAPOŃSKIE NOŻE Tojiro Aogami Slanted Pro Nóż Yanagi-Sashimi 27cm F-966
Klasyczny japoński nóż kuchenny do plastrowania o długim, wąskim i cienkim ostrzu w kształcie liścia wierzby, przeznaczony do cięcia surowych filetów rybnych na cieniutkie, niemal przezroczyste plastry. Doskonale się sprawdza podczas przygotowywania sashimi, rybnego carpaccio oraz różnych wariantów sushi.
Dane techniczne:
Ostrze - rdzewna stal Aogami#2
Rękojeść - drewno magnolia pierścień z bawolego rogu
Twardość - 63 HRC +/- 1
Długość całkowita - 41,5 cm
Długość ostrza - 27,0 cm
Szerokość klingi - 3,3 cm
Grubość klingi - 3,7 mm
Sposób ostrzenia - szlif jednostronny praworęczny
Waga - ok. 170 g
OSTATNIO PRZEGLĄDANE PRODUKTY
PRZESYŁKA FedEx lub DPD DOTRZE W CIĄGU 2 DNI ROBOCZYCH
Zamówienia na stronie sklepu 24/7 - bez ograniczeń. Każde zamówienie musi być potwierdzone, gdyż niektóre akcesoria mam w ograniczonej ilości, a także Producenci potrafią zmienić cenę bez uprzedzenia.
Ceny są narzucane przez Producenta i nie mam na nie wpływu.