JAPOŃSKIE NOŻE Tojiro DP37 Nóż Nakiri 16,5cm F-660
Tojiro - DP37
Tojiro DP 37 to seria profesjonalnych noży kuchennych w stylu zachodnim z tzw. stali damasceńskiej, której falisty deseń nosi nazwę Kasumi Nagashi, czyli “płynąca mgła”. Odporne na ścieranie, niezwykle ostre klingi o unikalnych wzorach wykuto z 37 warstw wysokowęglowej i niskowęglowej stali nierdzewnej, przy czym ekstremalnie twardy rdzeń stanowi stop z dodatkiem kobaltu. Ta tradycyjna technika uzyskiwania warstwowej stali należy do najcenniejszych skarbów japońskich rzemieślników, ponieważ zwiększa koncentrację atomów w rdzeniu noża, a co za tym idzie – wydłuża trwałość ostrza. Noże z serii Tojiro Pro-DP 37 Damascus są pięknie wykończone i łatwe w utrzymaniu, a ich nitowane rękojeści z laminatu typu Micarta są przyjazne dla środowiska i niezwykle wytrzymałe.
JAPOŃSKIE NOŻE Tojiro DP37 Nóż Nakiri 16,5cm F-660
Japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Cienka, prostokątna klinga pozwala uzyskać półprzezroczyste plastry, a także przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Prosta krawędź tnąca służy do krojenia przede wszystkim w linii pionowej, z zastosowaniem wielu różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.
Dane techniczne:
Ostrze - stal 37 warstwowa rdzeń VG-10
Twardość - 60 HRC +/- 1
Długość całkowita - 29,8 cm
Długość ostrza - 16,5 cm
Szerokość klingi - 4,6 cm
Grubość klingi - ok. 1,7 mm
Waga - ok. 198 g
OSTATNIO PRZEGLĄDANE PRODUKTY
PRZESYŁKA FedEx lub DPD DOTRZE W CIĄGU 2 DNI ROBOCZYCH
Zamówienia na stronie sklepu 24/7 - bez ograniczeń. Każde zamówienie musi być potwierdzone, gdyż niektóre akcesoria mam w ograniczonej ilości, a także Producenci potrafią zmienić cenę bez uprzedzenia.
Ceny są narzucane przez Producenta i nie mam na nie wpływu.