KYOCERA JAPAN Sashimi Ceramiczny Nóż Kyotop 20cm KT-200-HIP-D
KYOCERA JAPAN Sashimi Ceramiczny Nóż Kyotop 20cm KT-200-HIP-D
Sashimi jest typowym japońskim nożem kuchennym, przeznaczonym głównie do krojenia świeżych ryb na cienkie, niemal przezroczyste plastry. Okaże się zatem niezwykle praktyczny podczas przygotowywania sushi oraz innych potraw, które wymagają kunsztu i perfekcyjnego cięcia. Jego długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, jednostronny szlif - czyste cięcie, natomiast podwójnie wypalana ceramika, z której wykonano ostrze, gwarantuje, że nóż będzie służył przez wiele lat, bez konieczności częstego ostrzenia.
Dane techniczne:
Ostrze: Ceramika
Twardość: Ceramika
Długość całkowita: 34,5 cm
Długość ostrza: 20 cm
Szerokość Klingi: 3 cm
Grubość klingi: ok. 2,6 mm
Waga: ok. 110 g
Dzięki ceramicznemu ostrzu wszystkie produkty, zwłaszcza warzywa i owoce, pozostają pełne witamin i oryginalnego smaku nawet po kontakcie z nożem. Jak wiadomo, sałatę się rwie, ponieważ po kontakcie z metalem ciemnieje, ogórki obiera się z odpowiedniej strony, aby nie miały goryczki itd. Nożem ceramicznym można kroić sałatę, obierać i kroić ogórki (z każdej strony) oraz inne warzywa i owoce bez obaw o ich smak i wartości odżywcze.
OSTATNIO PRZEGLĄDANE PRODUKTY
PRZESYŁKA FedEx lub DPD DOTRZE W CIĄGU 2 DNI ROBOCZYCH
Zamówienia na stronie sklepu 24/7 - bez ograniczeń. Każde zamówienie musi być potwierdzone, gdyż niektóre akcesoria mam w ograniczonej ilości, a także Producenci potrafią zmienić cenę bez uprzedzenia.
Ceny są narzucane przez Producenta i nie mam na nie wpływu.