JAPOŃSKIE NOŻE Nagomi Kuro Nóż do pieczywa 23cm NK230BR
Noże Nagomi Kuro
Oryginalne noże z serii Nagomi Kuro zostały zaprojektowane z myślą o kucharzach pracujących w trudnych warunkach. Wytrzymałe klingi ze stali damasceńskiej składają się z 33 warstw wysokowęglowej stali nierdzewnej z domieszką molibdenu i wanadu. Ostrza są dodatkowo okute warstwami stali SUS410 i SUS430, które zwiększają odporność noży na korozję i ułatwiają proces ostrzenia. Stylowe rękojeści wykonano z czarnego drewna warstwowego i wzmocniono nasadą ze stali nierdzewnej. Ich kształt przywołuje tradycję mieczy samurajskich, nadając nożom Nagomi Kuro niepowtarzalny charakter.
Japońskie słowo Nagomi oznacza “harmonię i komfort”. Unikatowe noże z tej serii niosą z sobą prostotę, funkcjonalność, piękno i siłę, co przekłada się zarówno na przygotowywanie potraw, jak i spożywane wspólnie posiłki. Firma Mitsuboshi Cutlery Co., Ltd. powstała w 1873 roku i w znaczącym stopniu przyczyniła się do rozwoju przemysłu nożowniczego w mieście Seki, które przez całe stulecia słynęło z wyrobu mieczy samurajskich. Od ponad 140 lat pracownicy zakładu przekazują sobie biegłość techniczną i znajomość innowacji technologicznych, które znajdują odzwierciedlenie w ich projektach.
Noże Nagomi produkowane są poprzez skrupulatne komponowanie poszczególnych elementów, przy dokładnej kontroli składu chemicznego stali oraz zmian w mikrostrukturze, które zachodzą podczas hartowania. Przy obróbce stali nierdzewnej stosowana jest specjalna technika, która zapewnia równowagę między praktyczną trwałością krawędzi tnącej a łatwością ostrzenia noża. Wykończeniem klingi zajmuje się osobiście mistrz rzemiosła.
JAPOŃSKIE NOŻE Nagomi Kuro Nóż do pieczywa 23cm NK230BR
Specjalistyczny nóż kuchenny, który służy do cięcia różnego rodzaju pieczywa. Dzięki bardzo ostrej, ząbkowanej krawędzi tnącejdoskonale sobie poradzi ze świeżymi, chrupiącymi wypiekami. Młotkowana powierzchnia zapobiega przywieraniu pieczywa i pozwala je ciąć na równe kromki, bez zgniatania delikatnego miąższu bułek czy chleba.
Dane techniczne:
Ostrze - stal 33 warstwowa, molibdenowo - wanadowa
Twardość - 58 HRC +/- 1
Długość całkowita - 35,5 cm
Długość ostrza - 23 cm
Szerokość klingi - 3 cm
Grubość klingi - ok. 2,1 mm
Waga - ok. 200 g
Noże kuchenne z serii Nagomi Kuro zostały zaprojektowane z myślą o kucharzach pracujących w trudnych warunkach. Wytrzymałe klingi z tzw. stali damasceńskiej składają się z 33 warstw wysokowęglowej stali nierdzewnej z domieszką molibdenu i wanadu. Ostrza są dodatkowo okute warstwami stali SUS410 i SUS430, które zwiększają odporność noży na korozję i ułatwiają proces ostrzenia. Stylowe rękojeści wykonano z czarnego drewna warstwowego i wzmocniono nasadą ze stali nierdzewnej. Ich kształt przywołuje tradycję mieczy samurajskich, nadając nożom Nagomi Kuro niepowtarzalny charakter.
OSTATNIO PRZEGLĄDANE PRODUKTY
PRZESYŁKA FedEx lub DPD DOTRZE W CIĄGU 2 DNI ROBOCZYCH
Zamówienia na stronie sklepu 24/7 - bez ograniczeń. Każde zamówienie musi być potwierdzone, gdyż niektóre akcesoria mam w ograniczonej ilości, a także Producenci potrafią zmienić cenę bez uprzedzenia.
Ceny są narzucane przez Producenta i nie mam na nie wpływu.