JAPOŃSKIE NOŻE Nagomi Kuro Nóż Szefa kuchni 21cm NK210CH

JAPOŃSKIE NOŻE Nagomi Kuro Nóż Szefa kuchni 21cm NK210CH

Kod produktu: NK210CH
Cena: 989 PLN
Dostępna ilość: 3
Ilość sztuk: 

Noże Nagomi Kuro

Oryginalne noże z serii Nagomi Kuro zostały zaprojektowane z myślą o kucharzach pracujących w trudnych warunkach. Wytrzymałe klingi ze stali damasceńskiej składają się z 33 warstw wysokowęglowej stali nierdzewnej z domieszką molibdenu i wanadu. Ostrza są dodatkowo okute warstwami stali SUS410 i SUS430, które zwiększają odporność noży na korozję i ułatwiają proces ostrzenia. Stylowe rękojeści wykonano z czarnego drewna warstwowego i wzmocniono nasadą ze stali nierdzewnej. Ich kształt przywołuje tradycję mieczy samurajskich, nadając nożom Nagomi Kuro niepowtarzalny charakter.

 

Japońskie słowo Nagomi oznacza “harmonię i komfort”. Unikatowe noże z tej serii niosą z sobą prostotę, funkcjonalność, piękno i siłę, co przekłada się zarówno na przygotowywanie potraw, jak i spożywane wspólnie posiłki. Firma Mitsuboshi Cutlery Co., Ltd. powstała w 1873 roku i w znaczącym stopniu przyczyniła się do rozwoju przemysłu nożowniczego w mieście Seki, które przez całe stulecia słynęło z wyrobu mieczy samurajskich. Od ponad 140 lat pracownicy zakładu przekazują sobie biegłość techniczną i znajomość innowacji technologicznych, które znajdują odzwierciedlenie w ich projektach.

 

Noże Nagomi produkowane są poprzez skrupulatne komponowanie poszczególnych elementów, przy dokładnej kontroli składu chemicznego stali oraz zmian w mikrostrukturze, które zachodzą podczas hartowania. Przy obróbce stali nierdzewnej stosowana jest specjalna technika, która zapewnia równowagę między praktyczną trwałością krawędzi tnącej a łatwością ostrzenia noża. Wykończeniem klingi zajmuje się osobiście mistrz rzemiosła.

 

 

JAPOŃSKIE NOŻE Nagomi Kuro Nóż do porcjowania 25cm NK250SL

 

Specjalistyczny nóż o długim ostrzu, przeznaczony do porcjowania mięs. Wąska klinga pozwala ciąć np. pieczeń wołową, pieczony mostek jagnięcy czy pieczoną szynkę na równe, estetyczne porcje. Ostry czubek ułatwia oddzielanie mięsa od kości. Ponieważ nóż jest lekko elastyczny, dobrze się też sprawdza podczas precyzyjnego krojenia filetów z łososia oraz innych ryb.

 

Dane techniczne:

 

Ostrze - stal 33 warstwowa rdzeń VG-10 

Twardość - 58 HRC +/- 1

Długość całkowita - 37 cm

Długość ostrza - 25 cm

Szerokość klingi - 3,5 cm

Grubość klingi - ok. 2,1 mm

Waga - ok. 200 g

 

Noże kuchenne z serii Nagomi Kuro zostały zaprojektowane z myślą o kucharzach pracujących w trudnych warunkach. Wytrzymałe klingi z tzw. stali damasceńskiej składają się z 33 warstw wysokowęglowej stali nierdzewnej z domieszką molibdenu i wanadu. Ostrza są dodatkowo okute warstwami stali SUS410 i SUS430, które zwiększają odporność noży na korozję i ułatwiają proces ostrzenia. Stylowe rękojeści wykonano z czarnego drewna warstwowego i wzmocniono nasadą ze stali nierdzewnej. Ich kształt przywołuje tradycję mieczy samurajskich, nadając nożom Nagomi Kuro niepowtarzalny charakter.


 


paczka

DARMOWA DOSTAWA od kwoty 500 zł.
Kurier 17zł. Lub 22zł za pobraniem.
PRZED ODBIOREM OSOBISTYM PROSZĘ O TLELEFON.
608491877
Noże Japońskie wysyłam tylko po potwierdzeniu, że są dostępne i po przedpłacie na konto.
Przy odbiorze osobistym możliwa jest płatność gotówką.

 

support

ZAMÓWIENIA PROSZĘ SKŁADAĆ NA STRONIE SKLEPU 24h LUB TELEFONICZNIE.
godziny : 08.00-20.00

 

transport

PRZESYŁKA FedEx lub DPD DOTRZE W CIĄGU 2 DNI ROBOCZYCH

Zamówienia na stronie sklepu 24/7 - bez ograniczeń. Każde zamówienie musi być potwierdzone, gdyż niektóre akcesoria mam w ograniczonej ilości, a także Producenci potrafią zmienić cenę bez uprzedzenia.

Ceny są narzucane przez Producenta i nie mam na nie wpływu.

 

WYSYŁANIE TYLKO KURIEREM FEDEX LUB DPD.

 

Wysyłka następuje po potwierdzeniu wpłaty, JAK NAJSZYBCIEJ.

Opłata kurierska 17 zł płatna przelewem na konto mBank 68 1140 2004 0000 3002 4463 4206

Opłata kurierska za pobraniem 22 zł (pobranie kosztuje 5 zł).

Wysyłam codziennie. Akcesoria ceramiczne staram się wysyłać w poniedziałki, wtorki i środa, aby zmniejszyć ryzyko zniszczenia przesyłki w przechowalni u kuriera.

Funkcja dostępna tylko dla zalogowanych.