JAPOŃSKIE NOŻE Nagomi Shiro Nóż do pieczywa 23cm NS230BR

JAPOŃSKIE NOŻE Nagomi Shiro Nóż do pieczywa 23cm NS230BR

Kod produktu: NS230BR
Cena: 739 PLN
Dostępna ilość: 1
Ilość sztuk: 

Noże Nagomi Shiro

 

Noże z serii Nagomi Shiro stanowią unikalne połączenie japońskiej tradycji z nowoczesną technologią. Odporne na ścieranie klingi wykonano z wysokowęglowej stali nierdzewnej z dodatkiem molibdenu i wanadu. Ostrza okuto warstwami stali SUS410 i SUS430, które zwiększają odporność noży na korozję i ułatwiają proces ostrzenia. Tradycyjne, drewniane rękojeści w kształcie litery D wzmocniono pierścieniem ze stali nierdzewnej. Noże z tej serii są wyjątkowo lekkie, trwałe i wygodne w utrzymaniu, co znacząco podnosi komfort pracy.

 

Japońskie słowo Nagomi oznacza “harmonię i komfort”. Unikatowe noże z tej serii niosą z sobą prostotę, funkcjonalność, piękno i siłę, co przekłada się zarówno na przygotowywanie potraw, jak i spożywane wspólnie posiłki. Firma Mitsuboshi Cutlery Co., Ltd. powstała w 1873 roku i w znaczącym stopniu przyczyniła się do rozwoju przemysłu nożowniczego w mieście Seki, które przez całe stulecia słynęło z wyrobu mieczy samurajskich. Od ponad 140 lat pracownicy zakładu przekazują sobie biegłość techniczną i znajomość innowacji technologicznych, które znajdują odzwierciedlenie w ich projektach.

 

Noże Nagomi produkowane są poprzez skrupulatne komponowanie poszczególnych elementów, przy dokładnej kontroli składu chemicznego stali oraz zmian w mikrostrukturze, które zachodzą podczas hartowania. Przy obróbce stali nierdzewnej stosowana jest specjalna technika, która zapewnia równowagę między praktyczną trwałością krawędzi tnącej a łatwością ostrzenia noża. Wykończeniem klingi zajmuje się osobiście mistrz rzemiosła.

 

JAPOŃSKIE NOŻE Nagomi Shiro Nóż do pieczywa 23cm NS230BR

 

Specjalistyczny nóż kuchenny, który służy do cięcia różnego rodzaju pieczywa. Dzięki bardzo ostrej, ząbkowanej krawędzi tnącej doskonale sobie poradzi ze świeżymi, chrupiącymi wypiekami. Młotkowana powierzchnia zapobiega przywieraniu pieczywa i pozwala je ciąć na równe kromki, bez zgniatania delikatnego miąższu bułek czy chleba.

 

Dane techniczne:

 

Ostrze - stal 33 warstwowa, molibdenowo - wanadowa

Twardość -58 HRC +/- 1

Długość całkowita - 36 cm

Długość ostrza - 23 cm

Szerokość klingi - 3,2 cm

Grubość klingi - ok. 2,1 mm

Waga - ok. 120 g

 

Noże kuchenne z serii Nagomi Shiro stanowią unikalne połączenie japońskiej tradycji z nowoczesną technologią. Wytrzymałe klingi wykonano z wysokowęglowej stali nierdzewnej z dodatkiem molibdenu i wanadu. Ostrza okuto obustronnie warstwami stali SUS410 i SUS430, które zwiększają odporność noży na korozję i ułatwiają proces ostrzenia. Tradycyjne, drewniane rękojeści w kształcie litery D wzmocniono pierścieniem ze stali nierdzewnej. Noże z tej serii są wyjątkowo lekkie, trwałe i wygodne w utrzymaniu, co znacząco podnosi komfort pracy.


 


paczka

DARMOWA DOSTAWA od kwoty 500 zł.
Kurier 17zł. Lub 22zł za pobraniem.
PRZED ODBIOREM OSOBISTYM PROSZĘ O TLELEFON.
608491877
Noże Japońskie wysyłam tylko po potwierdzeniu, że są dostępne i po przedpłacie na konto.
Przy odbiorze osobistym możliwa jest płatność gotówką.

 

support

ZAMÓWIENIA PROSZĘ SKŁADAĆ NA STRONIE SKLEPU 24h LUB TELEFONICZNIE.
godziny : 08.00-20.00

 

transport

PRZESYŁKA FedEx lub DPD DOTRZE W CIĄGU 2 DNI ROBOCZYCH

Zamówienia na stronie sklepu 24/7 - bez ograniczeń. Każde zamówienie musi być potwierdzone, gdyż niektóre akcesoria mam w ograniczonej ilości, a także Producenci potrafią zmienić cenę bez uprzedzenia.

Ceny są narzucane przez Producenta i nie mam na nie wpływu.

 

WYSYŁANIE TYLKO KURIEREM FEDEX LUB DPD.

 

Wysyłka następuje po potwierdzeniu wpłaty, JAK NAJSZYBCIEJ.

Opłata kurierska 17 zł płatna przelewem na konto mBank 68 1140 2004 0000 3002 4463 4206

Opłata kurierska za pobraniem 22 zł (pobranie kosztuje 5 zł).

Wysyłam codziennie. Akcesoria ceramiczne staram się wysyłać w poniedziałki, wtorki i środa, aby zmniejszyć ryzyko zniszczenia przesyłki w przechowalni u kuriera.

Funkcja dostępna tylko dla zalogowanych.