JAPOŃSKIE NOŻE RĘCZNIE KUTE Tamahagane Sakura Nóż do ryb elastyczny 16cm SNS-1121
Tamahagane Sakura Nóż do ryb elastyczny 16 cm
Dane techniczne:
Ostrze - stal AUS6AM
Rękojeść - czarna micarta
Twardość - 58 HRC +/- 1
Długość całkowita - 26,4 cm
Długość ostrza - 16,0 cm
Szerokość klingi - 1,8 cm
Grubość klingi - 0,9 mm
Sposób ostrzenia - szlif dwustronny symetryczny
Waga - ok. 56 g
Wyjątkowa marka założona w prefekturze Nigatta w 1958 roku. Po latach jej produkty stały się jednymi z najbardziej znanych przedmiotów produkowanych w Tsubame City (Japonia).
Nazwa Tamahagane oznacza szlachetną stal, wytwarzaną tradycyjnymi metodami. I takie są też noże tej marki. Z jednej strony tradycyjnie Japońskie, a z drugiej, firma idzie z duchem czasu i nie odrzuca postępu. Oprócz rzędów ludzi ręcznie ostrzących czy polerujących noże, w fabryce Pana Atsushi Kataoka znajdziemy nowoczesne maszyny takie jak robot do spawania czy nowoczesna maszyna do laserowego znakowania kling. Wszystko po to, żeby finalny produkt był jak najlepszy.
Lata doświadczeń i specjalna odróbka stali sprawiają, że noże kuchenne Tamahagane są nie tylko piękne, ale również ekstremalnie ostre i trwałe.
OSTATNIO PRZEGLĄDANE PRODUKTY
PRZESYŁKA FedEx lub DPD DOTRZE W CIĄGU 2 DNI ROBOCZYCH
Zamówienia na stronie sklepu 24/7 - bez ograniczeń. Każde zamówienie musi być potwierdzone, gdyż niektóre akcesoria mam w ograniczonej ilości, a także Producenci potrafią zmienić cenę bez uprzedzenia.
Ceny są narzucane przez Producenta i nie mam na nie wpływu.