JAPOŃSKIE NOŻE Nagomi Kuro Nóż Uniwersalny 14cm NK140UT
Noże Nagomi Kuro
Oryginalne noże z serii Nagomi Kuro zostały zaprojektowane z myślą o kucharzach pracujących w trudnych warunkach. Wytrzymałe klingi ze stali damasceńskiej składają się z 33 warstw wysokowęglowej stali nierdzewnej z domieszką molibdenu i wanadu. Ostrza są dodatkowo okute warstwami stali SUS410 i SUS430, które zwiększają odporność noży na korozję i ułatwiają proces ostrzenia. Stylowe rękojeści wykonano z czarnego drewna warstwowego i wzmocniono nasadą ze stali nierdzewnej. Ich kształt przywołuje tradycję mieczy samurajskich, nadając nożom Nagomi Kuro niepowtarzalny charakter.
Japońskie słowo Nagomi oznacza “harmonię i komfort”. Unikatowe noże z tej serii niosą z sobą prostotę, funkcjonalność, piękno i siłę, co przekłada się zarówno na przygotowywanie potraw, jak i spożywane wspólnie posiłki. Firma Mitsuboshi Cutlery Co., Ltd. powstała w 1873 roku i w znaczącym stopniu przyczyniła się do rozwoju przemysłu nożowniczego w mieście Seki, które przez całe stulecia słynęło z wyrobu mieczy samurajskich. Od ponad 140 lat pracownicy zakładu przekazują sobie biegłość techniczną i znajomość innowacji technologicznych, które znajdują odzwierciedlenie w ich projektach.
Noże Nagomi produkowane są poprzez skrupulatne komponowanie poszczególnych elementów, przy dokładnej kontroli składu chemicznego stali oraz zmian w mikrostrukturze, które zachodzą podczas hartowania. Przy obróbce stali nierdzewnej stosowana jest specjalna technika, która zapewnia równowagę między praktyczną trwałością krawędzi tnącej a łatwością ostrzenia noża. Wykończeniem klingi zajmuje się osobiście mistrz rzemiosła.
JAPOŃSKIE NOŻE Nagomi Kuro Nóż Uniwersalny 14cm NK140UT
Wszechstronny nóż kuchenny, który może służyć zarówno do obierania warzyw i owoców, jak i do krojenia większych produktów. Dzięki poszerzonej klindze świetnie się sprawdza podczas siekania ziół, szatkowania cebuli, czy krojenia małych filetów. Młotkowana powierzchnia zapobiega przywieraniu produktów do noża.
Dane techniczne:
Ostrze - stal 33 warstwowa, molibdenowo - wanadowa
Twardość - 58 HRC +/- 1
Długość całkowita - 24 cm
Długość ostrza - 14 cm
Szerokość klingi - 2,7 cm
Grubość klingi - ok. 2,1 mm
Waga - ok. 80 g
Noże kuchenne z serii Nagomi Kuro zostały zaprojektowane z myślą o kucharzach pracujących w trudnych warunkach. Wytrzymałe klingi z tzw. stali damasceńskiej składają się z 33 warstw wysokowęglowej stali nierdzewnej z domieszką molibdenu i wanadu. Ostrza są dodatkowo okute warstwami stali SUS410 i SUS430, które zwiększają odporność noży na korozję i ułatwiają proces ostrzenia. Stylowe rękojeści wykonano z czarnego drewna warstwowego i wzmocniono nasadą ze stali nierdzewnej. Ich kształt przywołuje tradycję mieczy samurajskich, nadając nożom Nagomi Kuro niepowtarzalny charakter.
OSTATNIO PRZEGLĄDANE PRODUKTY
PRZESYŁKA FedEx lub DPD DOTRZE W CIĄGU 2 DNI ROBOCZYCH
Zamówienia na stronie sklepu 24/7 - bez ograniczeń. Każde zamówienie musi być potwierdzone, gdyż niektóre akcesoria mam w ograniczonej ilości, a także Producenci potrafią zmienić cenę bez uprzedzenia.
Ceny są narzucane przez Producenta i nie mam na nie wpływu.