JAPOŃSKIE NOŻE Satake Sword Smith Nóż Sashimi Yanagiba 21cm 803-250
Satake Cutlery - Sword Smith
Seria noży Satake Sword Smith została wykonana z nierdzewnej stali molibdenowo-wanadowej o twardości 56-58, zapewnia to optymalne właściwości tnące oraz łatwość ostrzenia. Rękojeść z polipropylenu jest wytrzymałym na wszelkie uszkodzenia materiałem.
W ofercie Satake znajduje się szeroki wybór wytrzymałych i łatwych w użytkowaniu noży, które są w całości wytwarzane w Japonii. Satake Cutlery Mfg. Co., Ltd. od 1947 roku zajmuje się produkcją wysokiej jakości towarów w przystępnych cenach. Firma posiada znakomicie wyposażony zakład produkcyjny w mieście Seki, które słynie na całym świecie jako stolica japońskiego nożownictwa, a współczesny przemysł współistnieje tam z kowalstwem tradycyjnym. Dzięki wyjątkowemu połączeniu innowacyjnych technologii z techniką rzemieślniczą powstają solidne narzędzia, które zachowują trwałość podczas wytężonej pracy.
JAPOŃSKIE NOŻE Satake Sword Smith Nóż Sashimi Yanagiba 21cm 803-250
Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.
Dane techniczne:
Ostrze - stal molibdenowo wanadowa
Rękojeść - polipropylen
Twardość - 56-58 HRC
Długość całkowita - 33,5 cm
Długość ostrza - 21 cm
Szerokość klingi - 2,9 cm
Grubość klingi - 2,1 mm
Sposób ostrzenia - jednostronny
Waga - ok. 110 g
OSTATNIO PRZEGLĄDANE PRODUKTY
PRZESYŁKA FedEx lub DPD DOTRZE W CIĄGU 2 DNI ROBOCZYCH
Zamówienia na stronie sklepu 24/7 - bez ograniczeń. Każde zamówienie musi być potwierdzone, gdyż niektóre akcesoria mam w ograniczonej ilości, a także Producenci potrafią zmienić cenę bez uprzedzenia.
Ceny są narzucane przez Producenta i nie mam na nie wpływu.